Website over de KPCV.

https://kpcv.nl/

Partner KPCV.

Het KennisPortaal Constructieve Veiligheid (KPCV) is een website, waarin diverse maatregelen en artikelen zijn opgenomen met betrekking tot de constructieve veiligheid van bouwwerken en de veiligheid op de bouwplaats. Het portaal is zeer gestructureerd opgezet en laat diverse invalshoeken zien van het bouwproces. Dit betreft zowel de organisatorische kant met de bijbehorende contractvormen, als de uitvoerende kant. Op een duidelijke wijze wordt uitgelegd waar op welk moment de verantwoordelijkheid ligt. Dus wie op een bepaald moment actie moet ondernemen.
In het portaal worden korte toelichtingen gegeven met daarbij een uitgebreide lijst met links naar downloads van literatuur. Het portaal voorziet niet in constructieve oplossingen. Er wordt vanuit gegaan dat de deelnemende partijen vakbekwaam en integer zijn. Meningsverschillen over oplossingen moeten in overleg worden opgelost.

Deze website is gratis voor iedereen toegankelijk. Het beschikbaar stellen van dit portaal is een initiatief van diverse grote aannemers en opdrachtgevers. De inhoud van de site wordt aangeleverd door diverse participanten. De Vereniging van HoutConstructeurs (VHC) behoort ook daarbij. Ieder lid van de VHC, dat iets te melden heeft ter verbetering van de bouw, wordt uitgenodigd zijn ervaring en kennis beschikbaar te stellen. Het verdient aanbeveling om het portaal te bezoeken en rond te kijken om een indruk te verkrijgen van alle mogelijkheden en beschikbare informatie.

Het Bestuur.

Nieuws.

De KPCV organiseert een cursus “Constructieve Veiligheid Borgen in de Praktijk”. De cursus bestaat uit 3 online modules en een praktijkdag. Men kan zich opgeven via de website van de KPCV. De kosten bedragen € 395.= excl. BTW. De inschrijving sluit op maandag 9 april 2023.

Informatie: https://kpcv.nl/cursus-borgen-constructieve-veiligheid-in-de-praktijk/

Inschrijven: https://www.vnconstructeurs.nl/cursus-borgen-constructieve-veiligheid-in-de-praktijk-event/

Programma:

  • Module A op donderdag 13 april 2023 om 9.00 – 11.00 uur. Het proces.
  • Module B op donderdag 20 april 2023 om 9.00 – 11.00 uur. Competenties.
  • Module C op dinsdag 25 april 2023 om 9.00 – 11.00 uur. Veiligheidscultuur.
  • Module C op donderdag 25 mei 2023 vanaf 14.00 uur op locatie. Case study.

Nieuws.

Op woensdag 22 maart 2023 is er een Partnerraad gehouden in het Carlton President Hotel te Maarssen. In het eerste gedeelte van de bijeenkomst werden de formele zaken behandeld. Dit betrof de recente ontwikkelingen, activiteiten van de taakgroepen, nieuwe onderwerpen, de voortgang van de BRL en nieuwe voorstellen.
Het tweede gedeelte bestond uit een aantal presentaties door de partners. De hoofdzaak hierbij is hoe deze partners binnen hun organisatie omgaan met de constructieve veiligheid en welke ontwikkelingen er gaande zijn. De presentaties werden verzorgd door Rijkswaterstaat, Van Hattum en Blankevoort en ProRail.
Na afloop was er een informeel samenzijn.

Voorafgaand aan de vergadering was er een ontvangst bij Interboor Midsland. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het boren van gaten in moeilijke omstandigheden. Denk aan tunnels, voorgespannen bruggen en andere constructies en constructies met veel wapening. Zij hebben een speciaal systeem om in 3D wapening te herkennen, zodat sparingen tussen wapeningsstaven kunnen worden aangebracht. Zij zijn gespecialiseerd in het herstellen van breedplaatvloeren. Bij dit type vloersysteem is de breedplaat vaak niet verbonden met de in het werk gestorte beton.Zij brengen lijmankers aan, welke worden voorgespannen zodat de breedplaat aangedrukt wordt tegen de in-situ beton.

Dit bedrijf is op 5 minuten loopafstand van het hotel.