Construeren in hout (Herhaling Cursus in 2023).

Naar aanleiding van de reacties op de cursus, zoals gegeven in 2020 en 2021, is de cursus in 2022 herhaald. Vanwege de grote belangstelling wordt de cursus opnieuw gegeven in 2023.

De cursusdagen zijn op woensdag 15 maart 2023 en maandag 27 maart 2023 in de Reehorst te Ede.
De dagen wijken af van de vorige cursussen in verband met de beschikbaarheid van de zaal.

Het voorlopige programma is als volgt:

• Samengestelde doorsneden. (Afleiding formules, verschillende materialen, voegen tussen de elementen, trapeziumvormige elementen).
    • Ir. Joop Raadschelders en Ir. Vincent Raadschelders.
  • Bouwen in Cross Laminated Timber (CLT). (Ontwerp, detaillering, uitvoering).
    • Ing. Theo Geuijen.
  • Verbindingen met stiftvormige verbindingsmiddelen. (Afleiding formules, moment-stijve verbindingen).
    • Ir. Wim de Groot.
  • Hoe om te gaan met sparingen. (Formules, vakwerk-analogie, detaillering).
    • Prof.Dr.Ir. André Jorissen
  • Duurzaamheid en levensduurtepaling.
    • Ir. Wolfgang Gard.
  • Trillingen bij houten vloeren.
    • Ir. Vincent Raadschelders.
  • Productie en uitvoeringsaspecten.
    • Ing. Hans ven der Grinten.
  • Houtskeletbouw.
    • Ir. Martijn Monné.
  • Traditionele houtconstructies en verbindingen. (Ontwerp, detaillering, berekening).
    • Ing. Patrick Assink.
  • Controle van de ontworpen constructie op de brandweerstand.
    • Dr.Ir. Geert Ravenshorst.

Het berekenen van liggers en kolommen staat er niet bij. Deze berekeningen worden tegenwoordig direct gemaakt in het computerprogramma, waarmee de krachtsverdeling wordt berekend. Bovendien komt dit aan de orde bij het gebruik van de rekenprogramma’s.
Bij de cursus-onderwerpen gaat het in het bijzonder om de aspecten, waarbij de kennis en ervaring van de constructeur belangrijk zijn.
Materiaalkennis en de veiligheidsfilosofie worden behandeld in de cursus, gegeven door de Betonvereniging.
De navolgende onderwerpen staan op de reservelijst:

• Waterbouwkundige constructies.
  • Stalen onderdelen.
  • Rekenprogramma’s.

De cursus is aangemeld bij het Constructeursregister, zodat de deelnemers hiervoor punten (6 KE) kunnen verkrijgen.

secretaris@verenigingvanhoutconstructeurs.nl

De kosten van deelname aan de cursus bedraagt € 1250
U kunt zich aanmelden door invulling van onderstaand formulier. U ontvangt een factuur voor de deelname.
Aanmeldingen zijn definitief nadat de betaling van het cursusgeld is ontvangen.

secretaris@verenigingvanhoutconstructeurs.nl

Voorlopige aanmelding cursus "Construeren in Hout". Herhaling cursus in 2023.

Aanhef:

Voornaam: (verplicht)

Achternaam: (verplicht)

Straat en huisnummer: (verplicht)

Postcode: (verplicht)

Plaatsnaam: (verplicht)

Uw e-mail adres: (verplicht)

Telefoon: (verplicht)

Tenaamstelling factuur:

Straat en huisnummer of postbus:

Postcode:

Plaatsnaam: